Victoriano Moreno voor WIPCOOP

Over de voorstelling

Toen je voor het eerst Titanic zag, werd je toen verliefd op Leo of Kate? Of op alle twee? En wie wilde je zijn? Misschien wel allebei?

Als Anne op haar 23e in een pashokje staat om een eerste binder te kopen ontstaat het alter ego dragking Young Leo; een masculiene versie van zichzelf die er altijd al was, maar nu schijnbaar ineens naar buiten komt. Al snel wordt het Anne duidelijk dat er verwacht wordt dat die zichzelf uitlegt aan de buitenwereld. Maar hoe doe je dat als je het zelf allemaal nog niet weet? En moet het wel, dat zeker weten?

De korte voorstelling LEO is een persoonlijke zoektocht naar identiteit, vriendschap, gender, drag en queer-zeedieren. Een theatraal pleidooi voor het vieren van queer joy en gendereuforie.

“Als je durft, drijf ik dichterbij.”


Credits

Tekst, concept en spel: Anne Kuit

Met de steun van: CAMPO, Victoria Deluxe, Antwerp Queer Arts Festival en Mestizo Arts Platform/WIPCOOP

Met veel dank aan: Anna Schlooz, Godelieve Meijers, Barbara Verhagen, Jill Bertels, Mostafa Benkerroum en Lize Maekelberg.LEO live


LEO in jouw theater/klas/café

Wil je mij steunen als organisatie of LEO boeken voor in je klas (15+), congres, theater of café? Mail naar annekuit@hotmail.com.


LEO in de krant

In augustus 2022 resideerde ik samen met 5 andere jonge queer kunstenaars in De Studio i.h.k.v. het Antwerp Queer Arts Festival. Het Gazet van Antwerpen kwam langs om een aantal van ons te interviewen.