Foto: Mélanie Musisi voor Antwerp Queer Arts Festival

Over de voorstelling

“Als je durft, drijf ik dichterbij.” Er zijn meer mensen mét dan zonder thalassofobie; angst voor de diepzee. Geen zicht op de bodem, niet weten wat er onder je leeft, veel te ver weg van land. Ondraaglijk. Tenminste, dat leren we te geloven.  

Als Anne in een pashokje staat om diens eerste binder te kopen, ontstaat het alter ego Young Leo: een masculiene versie van zichzelf die er altijd al was, maar nu ineens naar buiten komt. De ene dag voelt Anne zich Leo, de andere dag Kate. Hoe leg je dat uit als je jezelf nog niet eens snapt, en de rest van de wereld lijdt aan die thalassofobie? En moet je jezelf eigenlijk wel uitleggen?

De korte voorstelling LEO is een persoonlijke zoektocht naar gender, drag, identiteit, queer-zeedieren en een dobberend hoofd. Een theatraal pleidooi voor meer queer joy en gendereuforie.  


Credits

Tekst, concept en spel: Anne Kuit

Met de steun van: CAMPO, Victoria Deluxe, Gouvernement, Antwerp Queer Arts Festival en Mestizo Arts Platform/WIPCOOP

Met veel dank aan: Anna Schlooz, Godelieve Meijers, Jill Bertels, Mostafa Benkerroum en Lize Maekelberg.

Foto: Mélanie Musisi voor Antwerp Queer Arts Festival


Speeldata


De toekomst

De voorstelling LEO is nog volop in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven, mij steunen als organisatie of LEO alvast boeken voor in je klas, congres, theater of café? Mail naar annekuit@hotmail.com.


In de krant

In augustus 2022 resideerde ik samen met 5 andere jonge queer kunstenaars in De Studio i.h.k.v. het Antwerp Queer Arts Festival. Het Gazet van Antwerpen kwam langs om een aantal van ons te interviewen.