Ik maak theater met kinderen, jongeren en volwassen. Soms zijn zij professionele spelers, vaker niet. Mijn voorstellingen hebben meestal een maatschappelijke, filosofische en persoonlijke insteek en een vertellende stijl. Daarbinnen is altijd ruimte voor poëzie, snelheid en muzikaliteit. Het maakproces vind ik net zo belangrijk als het resultaat: samen een zoektocht aangaan en ondertussen veel leren en lachen.

Daarnaast ben ik auteur en performer van mijn eigen werk.


LEO

LEO staat voor een groot soloproject over gender, seksualiteit, drag, queer joy en de zee. Onderdelen zijn de performance bij LINK in de WAR (zie hieronder), de optredens van dragking Young Leo en de voorstelling die ik op dit moment maak in samenwerking met Antwerp Queer Arts Festival, Victoria Deluxe en Campo.

Foto’s: Louis Kerkhof en Mélanie Musisi


De geliefden (LINK in de WAR)

Een soloperformce van 20 minuten gebaseerd op de linosnede ‘De Geliefden’ van kunstenaar Herman Schlooz. Ik werkte vanuit een quote van Adore Delano: “Being gay I think we’re put in a position where we have no choice than to be an activist, and we love to learn that.” Hoe wordt een geliefde een activist? En wat levert dat op?

Foto’s: Henry Krul


WIJ, NU

Een intieme voorstelling over vrouw* zijn, feminisme en ons onderzoek naar die concepten, gemaakt voor iedereen vanaf 14 jaar die weleens met een vrouw te maken heeft gehad (of er misschien zelfs zelf één is). We maakten en speelden op locatie: in het clubhuis van feministisch collectief Girls Go Boom in de Meubelfabriek in Gent.

Foto’s: Céderik Goossens


Mijn Polleke

Een kindervoorstelling gebaseerd op het boek dat ik als kind 8 keer las in 2,5 week: Polleke. Mijn Polleke is een vertelvoorstelling waarin elk personage door iedereen afwisselend gespeeld wordt en de tafels transformeren van klasgebouw naar Nepalees gebergte en alles daartussenin. Een voorstelling vol gedichten, met een piano, een lied, tropische sneeuw en veel liefde.

Foto’s: Anna Schlooz en Klaas Kuit