Marjolijn van Heemstra en Theater Rotterdam

Jongereneducatie

Stadsastronaut Jong tijdens Club Imagine

Bij de voorstelling Stadsastronaut van Marjolijn van Heemstra ontwikkelde ik educatie voor een groep fantastische jongeren. We hadden het in een workshopreeks met elkaar over de ruimte, het overzichtseffect, tijd, het klimaat, onze liefde voor de aarde en de tijd waarin we leven. Samen maakten we gedichten en theater. De jongeren presenteerden zichzelf live op Club Imagine. Daarnaast begroeven we het gedicht dat de jongeren met elkaar hadden geschreven in de grond. De mini-docu die we daarvan maakten ging mee naar de foyers van alle theaters waar Stadsastronaut op tour was.


Publiekseducatie

Doorgesprek met Eric van der Vet als toekomstdenker

Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de publiekseducatie. Na 20 voorstellingen organiseerde ik door- (i.p.v. na) gesprekken met toekomstdenkers. Na de voorstelling praatten we met elkaar door over de thematieken uit de voorstelling.

Amsterdam

Tycho Hellinga vertelde op 19-03-2019 een verhaal over steden en de aardbol als één grote stad. Waar vinden we dan nog de natuur? Hebben we die natuurbeleving nodig? Hoe gaan we er voor zorgen dat we inzien dat we vooruit moeten op een andere manier dan die we nu kennen? Psychedelische drugs? Kijken naar een klaver? Je realiseren dat je ook in een andere tijd dan de economische kan leven? Laten we positief pessimistisch zijn, was onze conclusie.